This is MoGA

Museum of Graphic Arts – MoGA – A place for Illustration, Graphic Design & Visual ideas!
In our web shop you can buy signed prints by Swedish and foreign illustrators and graphic and commercial artists, in limited editions. We gladly ship the art print to you, wherever in the world you have a place on your wall!

MoGA börjar i det lilla för att växa gradvis. Vi ska vara ett digitalt museum för viktiga samlingar och ett skickligt hantverk som inte får falla i glömska hos yngre och kommande generationer. Men vi har även ett kommersiellt uppdrag. MoGA rymmer galleriverksamhet, digitala utställningar och e-handel i form av en musei-shop.

I vårt digitala galleri säljer vi utvalda verk och bilder av kända kreatörer; begränsade serier av signerade kvalitetstryck på finaste konstpapper. Inspirerande bildkonstverk att hänga på väggen hemma eller på kontoret till en rimlig kostnad.

MoGA är skapat kring ett livsverk. Den centrala samlingen och det interaktiva museets mittpunkt är Jane Bark’s samlade illustrationer ”The Jane Bark Collection” – bilder från femtiotalet till idag. Janes fantastiska karriär började på DN:s tecknarstuga och slutade 2012 efter över trehundra veckovisa porträtt i nyhetsmagasinet Fokus.

Ett museum behöver inte vara fysiskt – det krävs varken väggar, golv eller tak. MoGA är ett digitalt rum för illustration och grafisk design. Här vill vi visa det bästa av den uppdragsbaserade konsten, det amerikanerna kallar ”Commercial Arts”, utfört av våra främsta illustratörer och grafiska formgivare. Men MoGA är också berättelser. Vi vill på sikt bjuda besökaren på filmer, intervjuer och poddar.

Illustration och grafisk design är också konst- och kulturhistoria. Kommersiella budskap har en osviklig – och ofta oavsiktlig – förmåga att spegla sin tidsanda och fånga in sin samtid i skarpa konturer.

MoGA startar som ett digitalt museum och galleri, men vem vet, en dag kanske vi skaffar oss väggar, golv och tak.

Samlingen Jane Bark Collection ägs och drivs av Molly och John Bark gemensamt.

John Bark