MoGA – ett digitalt, kommersiellt museum för i huvudsak svensk illustration, fotografi och grafisk design

MoGA – Museum of Graphic Arts – börjar i det lilla för att växa gradvis. Vi är en kommersiell, digital samlingsplats för viktiga samlingar och ett skickligt hantverk som inte får falla i glömska hos yngre och kommande generationer.

MoGA tillhandahåller försäljning av kvalitetsposters men även signerade grafiska verk i begränsade upplagor som kvalitetstryck på finaste konstpapper. Inspirerande bildkonstverk att hänga på väggen hemma eller på kontoret till en rimlig kostnad.

I vårt digitala Pop Up-galleri visar vi utvalda verk och bilder av kända och mindre kända illustratörer, fotografer och grafiska formgivare vi gillar.

MoGA är skapat kring ett livsverk. Den centrala samlingen och det interaktiva museets mittpunkt är Jane Bark’s samlade illustrationer ”The Jane Bark Collection” – bilder från femtiotalet till idag. Janes fantastiska karriär började på DN:s tecknarstuga och avslutades 2012 – efter över femtio års verksamhet – med fler än trehundra veckovisa porträtt i nyhetsmagasinet Fokus.

Ett museum behöver inte vara fysiskt – det krävs varken väggar, golv eller tak. MoGA är ett digitalt rum för illustration, foto och grafisk design. Här vill vi visa det bästa av den uppdragsbaserade konsten, det amerikanerna kallar ”Commercial Arts”, utfört av våra främsta illustratörer, grafiska formgivare, bildskapare och fotografer. Men MoGA är också berättelser. På sikt ska vi bjuda våra besökare på filmer, intervjuer och poddar. Vi börjar så smått under fliken »Graphic stories«.

Illustration och grafisk design är konst- och kulturhistoria. Kommersiella visuella budskap har en osviklig – och ofta oavsiktlig – förmåga att fånga in sin samtid och spegla tidsandan med skarpa konturer och typiska färger.

MoGA startar alltså som ett digitalt museum och galleri, men vem vet, en dag kanske vi skaffar oss väggar, golv och tak.

MoGA ägs och drivs av syskonen Molly och John Bark. Vi samarbetar nära med …

Museum of Graphic Arts – MoGA – A digital place for illustration, graphic design, photography and visual images!
Here you can buy posters with motifs by Swedish and foreign illustrators and graphic and commercial artists. You can also purchase signed prints in limited editions. We gladly ship the poster or art print to you, wherever in the world you have a place on your wall!