Fullt hus på vernissagen den 15 augusti. Många kom till Volvo Studio när MoGA ställde ut Jane Barks bilder.

Jane Bark Collection – Tack för två fantastiska utställningsveckor på Volvo Studio i Kungsan

Det började med en morgonfika på K-märkt med en kollega innan sommaren. »Fint ställe« sa jag, »här borde man ju ställa ut bilder«.
»Inget fel på läget heller« sa kollegan, »kan ju inte ligga mer publikt«.

På vägen ut frågade jag en av tjejerna på Volvo vem jag kunde kontakta. Ring Stefan Hugosson sa hon.

Två veckor senare var vi överens, och utställningen spikad till mellan den 16 och 29 augusti. Det visade sig sammanfalla med Summer design week vilket vi blev en del av. Tack för det Lotta Ahlvar.

Vernissagen öppnade utställningen kvällen den 15:e augusti med bubbel och bilder och massor av besökare. Mellan klockan 17 och 20 passerade säkert över 200 personer i lokalen; unga, äldre, kollegor, vänner, bekanta, släkt, kända och okända. En mix av människor som gjorde kvällen väldigt lyckad och positiv med en varm kollegial stämning.

Under den fortsatta utställningens två veckor kom många besökare för att titta främst på Janes bilder som var huvudnumret. Särskilt sviten med Wahls-affischer i 70 x 100 cm på Hahnemuhle-papper – printade med fantastiskt fin återgivning – väckte fascination och igenkännande.

»Är ni intresserade av att köpa utställningens specialvarianter av Janes Wahlsaffischer har vi på begäran låtit trycka upp ytterligare en begränsad upplaga 70 x 100 cm som vi säljer signerade. Kontakta John på jbark.moga@gmail.com

I gästboken står bland annat att läsa:
»Helt underbart att se Janes alster i storformat! Man blir så upprymd!«
»Jane Bark, min största inspiration under 60- och 1970-talen. Klippte ut illustrationerna ur mammas Femina …«
»En fantastiskt vacker exposé!«
»Vilka fantastiska porträtt! Vilken otrolig skaparglädje! Går härifrån med ett stort leende på läpparna.«

Men showen var inte bara Janes, varje MoGA-illustratör hade 2-3 bilder med på väggarna: Bo Lundberg (som även specialdesignade den otroligt snygga utställningsaffischen föreställande en Volvo P1800), Molly Bark, Dan Johnsson, Elisa, EWK, Olle Eksell, John Bark (bilder från NYC, Lower East Side, tidigt 1980-tal, även utställda på Planket 2019) och Gustav Dejert.

Vi hoppas kunna bjuda in till vernissage och utställning snart igen. Nästa gång med ett ännu större urval och med fler bilder av både Jane och de övriga illustratörerna. Och förhoppningsvis med ytterligare några av våra främsta bildskapare från förr och nu.

Var och när återkommer vi till. Vi gör gärna om gästspelet på Volvo Studio förstås. Förutom de fantastiska lokalerna möttes vi av en generositet och välvilja från Stefan Hugosson och hans kollegor som är svårslagen.

Återigen ett stort tack för att MoGA fick husera i Volvo Studios vackra lokaler med våra bilder under hela två veckor. Tack också K-märkt med personal. Samt Åse på Scandinavian Photo, Konstexpo och snabbkopiering.se med flera.