Glad påsk!

Vi önskar fortsatt Glad Påsk med en av Janes illustrationer från tidigt åttiotal.

Jag minns en påskhelg då Jane satt med en illustration långt in på påskaftons eftermiddag. Men eftersom hon var en god och rutinerad matlagare var den stundande påskmiddagen redan på gång. Till slut packade hon ihop färger och pannåer och vår otåliga pappa Stig kunde äntligen öppna den första flaskan mousserande med en ljudlig korksmäll. Påsken kunde äntligen börja.

Glad påsk!

Om illustrationen med tuppen, kycklingarna och barnen: Idén var Janes, att utforma annonserna för Libero som sagoboksillustrationer. Byrån hette Falk & Pihl. När de senare förlorade Libero som kund följde Janes sagoboksidé med till nästa reklambyrå som bytte illustratör till Sven Nordquist (Katten Findus pappa). Det irriterade Jane men hon sa senare att Nordquist säkert inte känd till att uppslaget var hennes. Och Jane grämde sig sällan länge, hon hade fullt med jobb och gick vidare till nästa uppdrag.