VERNISSAGE! 6 maj 13.00 ~ 17.30 Sällan visade illustrationer i original samt förlagor och printar av Jane Bark

Jane illustrerade i många olika tekniker under sin karriär som tecknare; tusch, blyerts, färgpennor, kol, pastellkritor och vattenfärger. De senare oftast av märket Dr Martin som tyvärr har visat sig vara en icke helt ljusbeständig färg. Därför är vi återhållsamma med att hänga och visa Janes originalbilder av just den anledningen, de bleknar med tiden i dagsljus. Dessbättre skapade Jane sina bilder anpassade för reproduktion och tryckt media och våra printar är därför av originallik kvalitet.

Men nu är det dags att ställa ut några av hennes mest populära bilder som original under en begränsad tid på Galleri 67 på Västerlånggatan 67 i Gamla stan. Vernissagen äger rum den 6 maj kl 13.00 till 17.30. Utställningen pågår från 6 maj till den 10 maj, varje dag kl 12.00 – 18.00
VÄLKOMMEN! 

Jane gick bort den 13 januari i är efter ett långt och produktivt liv som uppskattad illustratör. Läs hennes minnesord här.