FB Påfågel Wahls

Vinter går mot vår med Wahls!

 

Med Vintergatan som fond

Jane: »Mot universums oändlighet är varken de tre gracerna eller på­fågeln så kolossala, trots att jordklotet inte är större än en fotboll på affischen. Blusarnas mönster med stjärnor och påfågelsfjädrar inspirerade mig till himmelsfärden. På Naturhistoriska riksmuseet finns en upp­stoppad påfågel som jag tecknade av från olika vinklar. Och Wahls logotype fick bli en del av Vintergatan«.

Stilstudie av uppstoppad Påfågel

Kollektionerna hade ofta ett tema; Japan-inspirerat, påfågelsmönster som här eller någonting annat som kunde ge en bildidé.

»Affischerna var oerhört populära även utomlands«, sa Jack Wahl när vi talades vid sist. »Det blev totalt 16 affischer innan Wahls sålde sitt företag och Jack startade egen annonsbyrå.«

»Jag hade i alla fall roligt när jag gjorde de här affischerna. Att få jobba med lite större format! Affischerna är gjorda med rapport, så trots det upprepade motivet får man en sammanhängande bild när man hänger dem bredvid varandra.«

Texten är hämtad från boken Jane Barks bilder – från femtiotalet till idag.

Under våren släpper vi fler affischer från Janes populära kollektion av illustrationer för Wahls, som signerade konsttryck. Samtliga Wahlsbilder finns nu som fantastiskt fina posters. Passa på!

Missa inte vårt nyhetsbrev med aktuellt under våren från MoGA!